Nytt: Tiger Tape har gjort ett
Stockholmsmästerverk


Kanske inte så ovanligt med släppfester om det inte vore för att Tiger Tape satt en av de bästa stockholmslåtarna någonsin. Känslan i Östgötagatan gör lika mycket för min bild av Stockholm som Noices En kväll i tunnelbanan, Olle Ljungströms Sthlm, Sthlm, som Monica Zetterlund gör i Sakta vi gå genom stan eller Ludwig Bell i hyllning Stockholm Blues

Tiger Tape sätter i Östgötagatan fingret på generationen som ständigt svävar men egentligen gör allt för att få landa. Stockholmskänslan har egentligen inget att göra med låtens titel, det är den stappliga, i sammanhanget helt geniala melodin, det mörka molnet som ständigt förföljer en och alla dessa platser som rymmer sorg.

Varje hörn bär en historia om uppbrott. Hur man undviker platser, hur man är romantisk men ändå komplett kall/död. En saga om möjligheter som endast kan sluta i ambivalens inför alla val. Stockholm är gräset på andra sidan, det som kan vara grönare. Men som så ofta visar sig vara grått och stelt av betong.

Runt 1:47 in i låten kommer det finaste musikpartiet i år. Rysningar.


Nu är skivan Borde släppa en bomb över Slussen ikväll inte endast en låt. Förutom att det har årets bästa och mest mångbottnade titlar är det är en samling sånger som sammantaget kan vara det bästa på svenska i år. Tillsammans med producenten Ilon Vejde (Palpitation) har Love, Emilia, Kristina och Wågis skapat ett mästerverk.

Det är svårt att inte överarbeta, det är svårt att tappa bort den där råa känslan som omgärdar musik. Som omgärdar musik från Stockholm. Det är flyktigt, det bryts sönder framför våra ögon och upplöses i sekunden. Ändå stannar de här melodierna när känslorna rusar och kvar är den knutna näven i fickan med tankar om en fucking bättre omgivning. Som man är värd. 

Missa inte för allt i värden Om jag går sönder. Där har ni hela Stockholms uteliv. 

11 december på Södra Bar, från runt 20:00 är det Klubb King Kong. Vinyl kan man köpa på plats och Tiger Tape spelar live efter 22:00. Läs mer här.


Mer med Tiger Tape hittar man här.
Tidigare har bandet släppt I Woke Up in Hökarängen (2010) och har också gjort musik under namnet Moofish Catfish.

Nyss släppte man en video till Stanna för alltid, gå härifrån:


Tom Jerry Boman