Liveklipp: Pretties for you fyller Landet med sanslös blandning


Fina klubben Heaven Up Here slår nya rekord varje gång, den här fredagen var det publikrekordet som rök. Svettigt var bara förnamnet, men desto trevligare att människor uppskattar nya bra musik helt enkelt!

Nästan 11 månader efter att jag först gjorde er uppmärksamma på Pretties for you så står göteborgsgänget äntligen på en scen i Stockholm. Ja, ni läser rätt, ett litet nytt band från Göteborg drar fulla hus i Stockholm. Senast det hände var väl när JJ var här? (inga övriga jämförelser banden emellan)
Pretties for you är den sanslösa kombinationen av sprittande poplåtar och en sångerska som låter metal. Och då menar jag det på ett väldigt bra sätt, Martina Forsgren är till många delar totalt oförutsägbar, likt Kate Bush mixad med powermetalröst. Kanske är det en ny Karin Dreijer, vem vet, för det går inte att ringa in.

På samma sätt funkar musiken, ena sekunden står jag och blinkar mig igenom minnen av Top Gun-scener med tillhörande musik, andra är det pianosolon värdiga The Soundtrack Of Our Life. Det sen kommer det fotbollskörer i popoktav och storslagna rymdpukor.

Låter det här rörligt? Det är det inte, för på ett magiskt sätt får Pretties for you ihop hela paketet och blir på så sätt bland det mest intressanta du kan lyssna på just nu. Vilket ett fullsmockat Landet bevisade.

(varning för manlig nippslip i denna video)Pretties for you är sajnade av fina A West Side Fabrication och finns för lyssning på Spotify. Och du går ju såklart in på Facebook och gillar... om du gillar. Vilket du gör.

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: