Ny musik: Phantomen är naiva


Stefan Larsson och Annika Forsberg är Phantomen
I en värld där allt är tydligt, krispigt, tänkt om och om igen behövs ljudet av tystnaden. Ensamheten. Att få sitta på en brygga med horisontens ändlöshet som gäst. Att i soluppgången få vara Henrik Berggren-naiv, måla tavlan i uteslutande svart och vitt. Enkelt. Simpelt. Att våga berätta om allt på två minuter och trettio sekunder.

Annika Forsberg och Stefan Larsson har gjort musik ihop tidigare. Nu senast i mina favoriter Verkstaden och ännu tidigare i This is love från Göteborg, också Jerry-favoriter. Nu är det alltså nya fina Phantomen som gäller, en låt har sipprat ut. Vilken låt sedan! Lyssna efter hoppet.You will be mine by Phantomen

Är det en kärleksballad? Nä, det är en ångestladdad stalkersång, klädd i pojk/flickrummets inbäddade verklighet, fjärmad från resten, ej ännu uppväxt. En sång om väntan, om den första stora olyckliga kärleken, upphöjd till viktigare än luft. Ungdomens känsloknark. Hemligheten man inte säger till någon, klipper man sönder skolkataloger och skäms. Innerst inne förstår man att det inte är rätt, epidemin sprider sig ändå. Övertygad om framtiden trots dess suddiga plan.

En långsam låt som tar slut för fort. Annikas röst går lätt att misstolkas för vacker, lyssna en runda till. Du hör hur hon spricker, energin tar ut sin rätt och hela scenen går sönder. Det går inte att stå emot.

Här hittar du Phamtomens sida, hoppas fler låtar kommer upp.

Jerry Boman

1 kommentar:

Vicky Jame sa...

Klingelton für dein Handy aktualisieren Alle guten Songs, die heute verfügbar sind, werden auf https://ringtonemob.net/de/ aktualisiert