Han heter Tias Carlson



Först:
Lyckliga Måndagar på Tranan firar Håkan i kväll måndag. Jag kommer tillsammans med Emelie Persson och Gustav Gelin spela mycket Håkan relaterat, stölderna, inspirationen och bandmedlemmarnas soloprojekt. Och en del Youtubefynd...Tänk Fredrik Virtanen...
Info om det hela hittar du här.

Just det, gratis och fritt!

This is head.
This is head.
This. Is. Head.

Jag är egentligen helt tom inför det här. Vad håller de på med? Jag känner mig inte riktigt värdig att stå där och lyssna. Några öl, god mat och så snackar jag med folk. This is head kräver mer uppmärksamhet än så. Tar mig fram. Stirrar. Är tyst. Blir helt uppslukad. Då är det enda bara instrument som låter. Rätt traditionellt. Men ändå så otraditionellt.

Musiken trycker undan mig, jag får kämpa för att komma fram. Klaustrofobi. Behaglig klaustrofobi. Tunga skynken landar på mig. Börjar tänka på hur en tifo till det här skulle se ut. Superslowmotion koffetiregn. Armar likt sommarhagar fulla av valmo. En stor röd matta av växtlighet. Just rött är en färg som återkommer i This is heads närhet. Rött och varmt. Myspys.

Sinnesbra.

Ta mitt råd, mer rött ljus nästa gång. Lyssna på musiken.

Andreas Söderlund har jag öst skopor med hyllingar över och även denna kväll visar indianen från Skåne att han är en av landets bästa liveartister. Fanns det en indieguldmic skulle Söderlund få den direkt!



Okej då, jag gör en pudel. En total pudel:

Det är ju inte Superklasse/Bring me the fucking riot, man-Jens Sjögren som spelar med Andreas. Jag skrev det förra gången. Fel, fel, fel.
Tias Carlson heter han, är från Borås och det idiotiska är att jag känner honom. Vi har varit på festival ihop. Ändå tog jag fel på person, de är lika.Tias gör bra egen musik och spelar ibland med Christian Kjellvander.
Så: Tias, du är jättebra på scen med Andreas!

Ni fattar den pinsamma tystnaden som uppstod när Tias påpekade förväxlingen i fredags...

Tillsist:
Gimmeindie är det bästa bästa just nu. Webbradion och livesändingarna är det finaste som hänt Sverige typ någonsin. Jag skulle vilja ge mina licenspengar till Gimmeindie i stället!
På lördagen körde Gimmeindie-Tommy klubb nere i källaren på Skeppsbar. Jag fick syner om hav, slitna bord och seglarromantik… Men nä, den som renoverat källaren på Skeppsbar har lyckats få hela rummet att se ut som ett bårhus. Eller någon mardröm ur Saw. Otroligt trist rum! Möjligheterna finns, jag kanske skulle ringa Room Service eller annat inredningsprogram som får komma dit och fixa?
Gimmeindie-Tommy spelar galet bra musik, det är den nyaste skäggpopen, nyaste ”vi på Gaffa gillar”-popen och indiepopen. Sen blandar han upp han stilfullt upp det med toksvängiga hits från 50-60-talen. Sjukt bra!
Ny kväll är på gång, jag kan bortse från lokalen…nästan.


Bra tryck efter ett tag!

Jerry Boman

Inga kommentarer: